Mystic Dreamer AS
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

6 Helsemessige fordeler av Himalayasalt

09.03.2018

 

Ikke bare er Himalayan rosa salt behandlet annerledes enn bordsalt, det er fylt med næringsstoffer og helsemessige fordeler kroppen din trenger. Så hva kan Himalaya rosa salt gjøre for deg? Sjekk ut dette…

1. Balanse elektrolytter

Salt er en viktig ingrediens i å få elektrolytter (natrium, kalium, klorid, kalsium, magnesium, bikarbonat, fosfat og sulfat) inn i kroppen. Elektrolytter er i utgangspunktet salter (ioner i salt) som er avgjørende for kroppen, da de hjelper celler til å bære elektriske impulser over cellemembranene og til andre celler.

Elektrolytter kan balanseres ved å spise mat med Himalayan rosa salt eller innta en elektrolyttdrikke. 

 

2. Hold deg hydrert

Når du svetter fra trening eller overoppheting, mister du elektrolytter (spesielt natrium og kalium). Og når du er syk med mageinfluensa, diaré eller oppkast, mister du elektrolytter og trenger å etterfylle dem.

Lag din egen, hydratiserende hjemmelaget sportsdrink med bare noen få enkle ingredienser - inkludert Himalayas rosa salt, og f.eks honning og saft fra sitroner. Denne enkle drikken bidrar til å fylle de elektrolyttene og hydrere kroppen.

 

3. Støtt fordøyelsen

Tror du at salt er dårlig for fordøyelsen? Tenk igjen. Mineralene og sporelementene i Himalayas rosa salt hjelper faktisk kroppen din til å fordøye mat og næringsstoffer bedre.

Det er også deilig og en fin måte å få natriuminntaket i dine favorittoppskrifter. Det går fint å bruke Himalayan rosa salt i glutenfrie oppskrifter.

 

4. Berolige slitne muskler

Har du ømme eller trette muskler? Hadde du en hard treningsøkt? Legg deg ned i et deilig mineral saltbad for å berolige musklene. Et bad hjelper kroppen å absorbere mineraler gjennom huden.

Her er en enkel oppskrift: Nyt et mineralbad med 1 kopp epsomsalt og 1/2 kopp Himalaya rosa salt i et badekar med varmt vann i 15-20 minutter for å absorbere mineraler som magnesium og andre næringsstoffer. Jeg liker å legge til noen dråper essensielle oljer også.

 

5. Avgift kroppen

Ta et detoxbad et par ganger i uken for å hjelpe kroppen å kvitte seg med giftstoffer i kroppen naturlig. Det er også en fin måte å slappe av og stress ned på. Dette er også kjent som et saltvannsbad. Ioner i Himalayasaltets mineraler kan bidra til å forynge huden og bidrar til å skylle toksiner ut av kroppen.

Slik gjør du det: Ha 1-2 kopper Himalaya rosa salt i et kar med varmt vann og nyt det i ca 20 minutter (ikke mer enn det da musklene kan føles slappe hvis du blir i badekaret for lenge). Ikke bruk såpe, sjampo, balsam, etc. når du renser deg; bruk bare salt og vann. Etter badet, stå opp sakte og gå forsiktig ut av badekaret. Tørk deg lett - prøv å ikke gni av saltvannet - eller tørk gjerne naturlig.

Hvis du har dårlig sirkulasjon, bør du snakke med legen din før du tar et saltvannsbad. Mens det kan være avslappende, fungerer sirkulasjonssystemet hardt for å skylle toksiner ut av kroppen.

 

6. Rens luften naturlig

Himalaya salt lamper er laget av større blokker salt - vanligvis 10-30 cm høye - med en lyspære inni. Når disse lampene er slått på, hjelper de å rense luften naturlig.

Hvordan virker det? Lampen tiltrekker seg fuktighet fra luften, og deretter fordamper vannet fra varmen fra lampen. Dette bidrar til å skape negative ioner, noe som bidrar til å nøytralisere giftstoffer og forurensninger i luften. Himalaya salt lamper kan muligens til og med beskytte mot EMF (elektromagnetiske frekvenser som utstråles fra elektronikk) - en god grunn til å ha en lampe i alle rom i ditt hjem.

Og det beste er at Himalayan saltlamper kan gjenbrukes om og om igjen. Bytt bare lyspæren inne i lampen. Jeg har min på hele tiden.

 

Har du begynt å bruke Himalaya salt i hjemmet ditt?

Les mer...

Ta godt vare på tarotkortene dine

03.03.2018

Når du oppbevarer tarotkortene dine, eller englekortene/orakelkortene dine i en tarotpose eller eske, vil du minimere slitasjen på kortene, og du vil beskytte energiene i dem. Om du velger en tarotpose eller eske, er helt opp til deg, følg din intuisjon når du velger materiale, farger, mønstre osv. 

En tarotduk er både vakker og funksjonell, og vil også være med på å bevare kortene dine lenger.

En tarotjournal kan anbefales! Skriv ned ditt spørsmål, og din tolkning av tarotkortene. Det er lærerikt, og givende å kunne gå tilbake og lese din tolkning etter en tid. Kanskje blir du overrasket :-)

 

Les mer...

Trykk ENTER for å søke